Bomenenzo bestaat sinds 2008 als webshop en heeft sinds 2002 een eigen kwekerij. In de drukkere perioden werken ze samen met een team flexibele Weflexers.

Drukke lentemaanden

JanDirk van de Bijl verkoopt samen met zijn vrouw Pieternella een groot assortiment producten online. Ze hebben een vast team van 15 mensen, maar in het voorjaar zijn veel meer handjes nodig. JanDirk:

“Ik vind het een groot voordeel dat op- en afschalen makkelijk gaat bij Weflex. Ik geef van tevoren in welke periode ik meer mensen nodig heb en dat regelen ze.”

JanDirk kan vrij goed anticiperen op verwachte drukte in de lentemaanden. Hij ziet zijn relatie met Arne van Weflex echt als een samenwerking. “Arne mag mij ook altijd bellen als hij eens een Weflexer ‘over’ heeft waar hij tijdelijk een fijne werkplek voor zoekt. Vaak kunnen ze dan bij mij komen, zo helpen we elkaar over en weer.”

Duidelijke regels op de werkvloer

Wat volgens JanDirk typerend is voor de samenwerking met Weflex, is dat ze bij Weflex stipt zijn. JanDirk: “Het klopt gewoon hoe ze werken. Bij Weflex zeggen ze wat ze doen en doen ze wat ze zeggen .” Waarna hij vervolgt: “Er is een cultuurverschil tussen ons en de uitzendkrachten. Daar gaat Weflex heel goed mee om. Ze geven duidelijke regels mee. Drank op de werkvloer? Dat betekent vertrekken. Regelmatig te laat? Dan gaan ze  het gesprek aan. Weflex werkt met goede tolken, dus dat soort dingen worden duidelijk besproken. En daar hebben wij weer profijt van, want er is zelden gedoe.”

In de piekperioden heeft JanDirk niet de tijd en energie om zich met randzaken bezig te houden. Daarom vindt hij het fijn dat Weflex hem daarin ontzorgt. De medewerkers komen op tijd en worden goed gebrieft. En, aldus JanDirk: “Er zijn uitzendbureaus die vieze spelletjes spelen en niet netjes omgaan met de uitzendkrachten. Dat is bij Weflex niet het geval. Ze krijgen een nette auto, een prima salaris en zijn duidelijk op de hoogte van wat er van ze verwacht wordt.” Waarna hij afsluit met: “Als er wat is, dan komt Arne hoogstpersoonlijk langs en zit er kort op om het op te lossen. Daar hou ik van.”

Over Bomenenzo

Bomenenzo.nl is samen met Coniferen.nl en Hederaschutting.nl de kern van boomkwekerij J.D. van de Bijl jr. uit Lienden.
De webshop van Bomenenzo bestaat vanaf 2008 en sinds 2002 met een eigen kwekerij. Toen in de turbulente jaren de winkels regelmatig dichtgingen, is de webshop flink gegroeid.

Meer klantverhalen

Lees wat onze andere klanten zeggen over de samenwerking met Weflex.

Alle berichten

Blijderveen Pallets

23 september 2022 Meer lezen

Bomenenzo

9 november 2022 Meer lezen

Veel aandacht resulteert in weinig verloop

Samenwerken en goede relaties bouwen. Dat doen we elke dag met onze medewerkers en opdrachtgevers. We werven zelf onze Weflexers en geven ze een fijn thuis. We begeleiden ze persoonlijk tot en met de eerste werkdag en geven een eerlijk salaris. Veel aandacht resulteert in weinig verloop. Belooft dat veel goeds? Neem contact op, we maken onze beloftes graag waar.

0344 745 128 Neem contact op